Tudtad? A Heim Sütöde kínálatából több mint 30 féle kenyér közül választhatsz

Tudtad? A Heim Sütöde kínálatából több mint 30 féle kenyér közül választhatsz

Itt nálunk Dunabogdányban van egy nagyon fontos alapszabály: ha valami értékes, ha valami hozzáad egy kis pluszt a világhoz, azt megőrizzük. Így vagyunk mi kedvenc kenyreink receptjeivel is…


A világ akkorát változott azóta, hogy 1985-ben megsütöttük az első kenyreinket, hogy az szinte felfoghatatlan. Akkoriban még az is nagy dolog volt, hogy egyáltalán telefonon sikerült megegyezni egy több száz kilométerre található malommal a heti lisztszállítmány ügyében. Digitális logisztikai segítség, infokommunikációs eszközök, internet, stb-stb mind csak science fiction volt, bár idehaza arról sem nagyon tudtuk, hogy micsoda… Hatalmas technikai távolság van 1985 és 2020 között, ha arra gondolunk, mit és hogyan készítettünk akkor, s mit és hogyan készítünk most. Ilyenkor azonban mindig bele kell gondolni abba is, hogy a mi ősi szakmánk tekintetében 35 év tulajdonképpen semmi.
35 év mit is jelenthet valójában a nagyságrendileg 3000 éves pékmesterség számára? XX-XXI. századi techniai bravúrok ide, vagy oda, a lényeg nem változik. Nem változhat. A pék feladata hogy megtalálja a tökéletes receptet, finomítson rajta, ha kell – persze igyekezzen minél hatékonyabbá tenni a folyamatokat, optimalizálja a gyártási metódust -, de mindenek előtt tisztelje és szolgálja a vásárlók, termékei fogyasztóinak igényeit. Alakuljon ki egyfajta szimbiózis. Minden változtatás szolgáljon vevőigényeket, ugyanakkor legyen fontos szempont mindenkor változni/változtatni, ha eljön az idő.
Ám ha valami bevált, ha valami sikeres, ha valamit szeretnek az emberek, azt nem szabad elvenni tőlük.

Így lehetséges, hogy 35 év után 30-nál is több választási lehetőséged van, ha belépsz egy Heim üzletbe és kenyeret szeretnél vásárolni. Ha a legegyszerűbb klasszikus búzakenyeret keresed, nálunk ugyanúgy megtalálod a polcon, mint a szénhidrátcsökkentett kenyeret (100 grammban csupán 14 gramm szénhidrát van). És persze ott vannak a manapság igazi különlegességszámba menő vadkovászos kenyereink is, melyek valójában úgyszintén egy sok-sok száz éves hagyomány újraélesztésének eredményei.

“A szakmai siker igazi csúcsa pedig az, ha tudjuk: több ezer család konyhájának felcserélhetetlen része mindaz, ami kemencéinkben készül.”

Ha elég időt hagysz magadnak a gondlkodásra, kérdezel, ha van kedved (kolléganőink, kollégáink mindig szívesen válaszolnak minden kérdésedre), megismerkedsz termékeinkkel, hamar tudni fogod, hogy mi a Te világod, melyek azok a kenyerek, amelyek állandó vendégek lesznek majd odahaza.

Kóstold végig kenyereinket szívvel-lélekkel. Ugyanúgy, ahogyan készülnek.