Bemutatkozik az új Heim Bécsi Kifli

Bemutatkozik az új Heim Bécsi Kifli

Ismét felélesztettünk egy régi, békebeli receptet, melynek köszönhetően mostantól isteni finom Bécsi Kiflivel is tudunk kínálni Benneteket. 

A legenda szerint 1839-ben készült először ilyen finomság egy bécsi pékmester, August Zang üzletében, aki érdekes módon gyorsan megjelent termékével még Franciaországban is, ami nem kis szó, hiszen a franciáknál senki sem tud kiválóbb péktermékeket készíteni a hagyományos elgondolások és a gasztronómia alapmegállapításai szerint. Zang mégis hatalmas sikert aratott a bécsi kiflivel, mely valahol a briós, a kalács és a nagyon puha kifli metszéspontjánál helyezkedik el, ha nagyon be akarjuk sorolni a legismertebb péktermékek kategóriájába. Francia neve egyébként nem titkolja eredetét (pain viennois, azaz bécsi kifli, ma is így ismerik világszerte.
Zang nem leplezett célja az volt, hogy meghódítsa Párizst hazája különleges finomságával, melyhez állítólag kiváló magyar gabonát használt a kezdetektől.

Úgy döntöttünk tehát, hogy kipróbáljuk August mester világhírű finomságának receptjét, melyhez rengeteg, 15% vajat használunk, valamint 10% porcukrot és szintén nagyon magas arányban kap helyet benne a vadkovász is (25%). Ennek köszönhetően egy hihetetlenül puha, nagyon-nagyon finom kifli születik meg kemencéinkben, melyet csokicseppekkel és csokicseppek nélkül is megtaláltok polcainkon.

A Heim Bécsi Kifli kiváló szendvics alapanyag lehet, de a csokicseppekkel készült változatok önmagukban is nagyszerűek egy kis tejjel, kakaóval, kávéval. Mivel a kelesztés során a kovász és a cukor különleges módon lebontják egymást, így sem a kovászos ízt, sem pedig az édességet nem érezni ki túlsággosan, az ízek remekül egybefonódnak, nagyon jól harmonizálnak.

Ha legközelebb betérsz valamelyi üzletünkbe, kóstold meg Te is!