Bemutatjuk legújabb üdvöskénket: Heim Burgonyás Vadkovászos

Bemutatjuk legújabb üdvöskénket: Heim Burgonyás Vadkovászos

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy teljesen magával ragadott a kovász világa az utóbbi időben. Ennek a szerelemnek (és persze a nem kevés kísérletezésnek) köszönhetően most már boltjaink polcain is ott van Heim Burgonyás Vadkovászos.

Ti, akik már jártasak vagytok a témakörben (utólag is elnézést kérek azoktól, akik gyárilag nem akartak kovász-őrültek lenni, de mégis bevittem őket az erdőbe és mostanra már csak a kovászost tűrik meg a házban  – szóval bocsi), jól tudjátok, mennyire lényeges, hogy milyen kovászt használ az ember.
Nos, ennél a burgonyás variációnál teljes kiőrlésű tönkölyből és teljes kiőrlésű rozsból dolgozom.

A burgonya aránya a lisztre vetítve 15%, úgyhogy ez egy igazán burgonyás burgonyás kenyér. A plusz lenmag ötletére pedig (megint csak lisztre vetítve 5%) kimondottan büszkék vagyunk – tényleg elképesztően finom kombináció.
DE nézzétek csak a szerkezetét:

 

Mivel tudjuk, hogy formában és vekni változatban is keresitek az ilyen finomságokat, ezért ezt a kenyeret is mindkét változatban készítjük. De ez csak formai kérdés. A lényeg ebben a periódusban dől el:

Azt hiszem, erre a kis kenyérkülönlegességre ismét csak joggal lehetünk büszkék.
Nagyon örülök, hogy nem spóroltunk az idővel és a tavalyi év második felének nem kevés kísérletezése végül egy ilyen izgalmas, de mégis nagyon egyszerű, rusztikus, “hagyományőrző” termékben öltött testet.

Ha még nem kóstoltad, itt az ideje!
Akinek bejön a Heim Vadkovászos, annak szerintem ez a burgonyás újítás lesz az új kedvence.

 

A Heim Burgonyás Vadkovászos hétfőtől szombatig minden üzletünkben kapható.

Köszönöm, hogy a minőséget választod Te is!

Heim Endre