“Az egészség finom – Egyik legegészségesebb kenyerünket ajánljuk

“Az egészség finom – Egyik legegészségesebb kenyerünket ajánljuk

Közeleg a nyár és ez egyben azt is jelenti, hogy közeleg a nyári főzések és bográcsozások, a pörköltek, a lecsók, a babgulyások és a halászlevek ideje…

teljes kiőrlésű kenyér

 

E jól ismert ételeink mellől pedig nem maradhatnak el a köretet gyakran helyettesítő, a jó kis tunkoláshoz elengedhetetlen, ropogós héjú, omlós belsejű kenyérszeletek sem!

Mivel e finomságokat nehezen tudnánk elképzelni tömörebb és kevésbé ropogós rozskenyérrel, szinte kizárólag a fehér kenyérre esik a választásunk. Amíg azonban egy pörkölt vagy halászlé megfelelő elkészítése tekintetében vérre menő vitákba is képesek vagyunk belemenni, igen kevés figyelmet fordítunk arra, hogy a mellé választott kenyér minősége is rendben legyen. A nyár azonban a „bikiniszezon” ideje is, és fel sem tűnik, hogy mennyi kenyeret (a sajnos sok helyütt kapható, silány minőségű fehér kenyerek esetében: üres kalóriát) viszünk be ilyenkor.

Ezzel a problémával mi is szembesültünk a Heim Sütödében, hiszen ki tudna nyáron nemet mondani egy kiadós pörköltre vagy halászlére, és ha valakik, hát mi aztán biztosan nem tudunk meglenni a kötelező kenyérszeletek nélkül. 🙂

Azoknak tehát, akik a nyár közeledtével igyekeznek odafigyelni a vonalaikra, vagy csak általában az egészségükre, mindenképpen a teljes kiőrlésű kenyerünket ajánljuk, amely fél kilogrammos méretben, kétféle változatban kapható: az egyik magok nélküli, a másik háromféle maggal, napraforgó-, len- és tökmaggal kevert kenyértésztából készül. A magos kenyér külön élvezeti értéke a különféle magok ízének keveredése, valamint a kenyértésztához ekképpen kapcsolódó ropogós textúra, amely vékonyan szeletelve ráadásul ideális szendvicsalapként szolgál.

A mag nélküli pedig kiváló helyettesítője lehet a fehérkenyérnek, hiszen puhasága miatt nagyon hasonló élvezeti értékkel bír, miközben mégsem kényszerít bennünket arra, hogy az élvezet miatt lemondjunk egészségünk és vonalaink rendben tartásáról.

Sütödénk ugyanis komoly körültekintést és hosszú kísérletezést követően választotta ki a megfelelő búzát (és persze az azt előállító malmot), hogy a lehető legjobb alapanyagokból süthessünk kenyeret vendégeink számára. Az nyertes komáromi Good Mills Malom teljes kiőrlésű lisztjében a búza megtisztított héja és a korpa is a lisztben marad, ami egyrészt a liszt és a belőle készült kenyér ízét is izgalmasabbá teszi, másrészt egy rostban sokkal gazdagabb kenyeret kapunk, amelynek emésztést segítő és egyéb pozitív élettani hatásai anélkül teszik teljes értékűvé, hogy kompromisszumokat kellene kötnünk az élvezet terén.

Teljes kiőrlésű kenyerünket tehát bátran ajánljuk azoknak is, akik eddig ódzkodtak attól, hogy a gulyás vagy a lecsó mellé bátrabban válasszanak kenyeret!


Kövess bennünket a Facebookon is, hogy nem maradj le újdonságainkról és akcióinkról! – Heim Sütöde