2023 izgalmas év lesz a Heim Sütöde háza táján

2023 izgalmas év lesz a Heim Sütöde háza táján

Mozgalmas, kihívásokkal teli évet zártunk le sütödénkben, mely minden összetettsége ellenére is sok-sok izgalmas újítást, fejlesztést hozott úgy a termékekre nézvést, mint mindennapi munkánk techniai hátterére. Talán mondanom sem kell, hogy 2023-ban sem fogunk tétlenkedni…
Hadd meséljük el, mi mindennel készülünk már most!

Új fehérkenyerünk

Már év vége felé elkészültek az első sütések a megújult receptúrával megálmodott klasszikus búzakenyérből, 2023-tól már ez az új termék a Heim Sütöde Búzakenyere. Fehérkenyerünk még ropogósabb, még finomabb lett, s még tovább megőrzi a frissességét. Ezt a receptúraváltást egy szép, rusztikus hangulatú, új kenyércímkével ünnepeltük meg, mely innentől kezdve dísze lesz minden egyes Heim Búzakenyérnek, mely kemencéinkből a családok asztalára kerül.

Érkezik egy legújabb sós aprósütemény is

Úgy gondoltuk, hogy tisztes helye volna aprósütemény-kínálatunkban egy olyan sós finomságnak is, amely a maga nemében a karakteresebb, “nehezebb” vonalat erősítheti. Így találtunk ki egy sok vajjal és tejszínnel készülő sós finomságot, amelyből néhány szem már önmagában is lehet teljes értékű reggeli egy finom kávé mellett, s amit a legnehezebb vörösborok, vagy épp kézműves sörök korcsolyájaként is külön megbecsülés övezhet. Hamarosan Ti is megismerhetitek ezt a sós újdonságot.

 

Az eredeti francia vajas croissant

Aki akár egy kicsit is beleásta már magát a péksütemények készítésének csupán elméleti világába is, esetleg heti kedves olvasmánya a nagy Kulinária könyv egy-egy szemelvénye, jól tudja, hogy az igazi croissant elkészítése hasonlatos feladat, mint rábukkanni a Szent Grálra. Mi mégis újra és újra kísérletet teszünk rá, múlhatatlan lelkesedésünk pedig odáig vezetett, hogy idén biztosan debütálni fog három francia croissant: a klaszikus, a pain de chocolate, valamint egy cheddar sajtos változat. Még nem vagyunk teljesen készen, de már látjuk az alagút végét. Ha sikerül a tészta tökéletesítése, egész biztosan bontunk egy pezsgőt, ami talán szintén francia lesz…

Leghosszab érésű rusztikus kenyerünk

A próbasütések már javában zajlanak. A tészta 24 órán át pihen a hűtőben, ezután kerül formázásra és sütésre, s egy szokványos kenyérhez képest csupán az átlagos élesztőmennyiség 10%-a kerül bele.
Az eredmény egy lyukacsos, gyönyörű, középkori lakomák hangulatát idéző kenyérkülönlegesség.

Előkészületben a vadkovászos termékpaletta legújabb tagja is

Vadkovászos kenyereink sorában van még egy betöltetlen pozíció, ez pedig a sokmagvas vadkovászosé. Egyelőre teszteljük a sütés utáni ízharmóniákat, és persze a tészta viselkedését is, a kenyér reakcióit a különféle magvakra, amelyek szóba jöhetnek. Ami egészen biztos: nemsokára láthatjátok üzleteink polcain az eddigi legizgalmasabb magvas kenyerünket, ráadásul a vadkovászosok között.

Jelentősen megújul a dunabogdányi sütödeépület

2023-ban megkezdődik a dunabogdányi épületkomplexum teljeskörű külső felújítása. Régóta készülünk már erre, most eljött az ideje, s az alábbi látványterv is jól mutatja, hogy komoly átváltozásra lehet számítani. Szeretnénk, hogy mindazt a fejlődést, amit odabent sikerült az utóbbi években elérnünk, kívülről is hitelesen mutassa a kép, mely vásárlóink elé tárul, ha megérkeznek hozzánk a Duna-partra.