Nálunk a karácsonyi hókifliket tényleg helyi nagymamák készítik…

Nálunk a karácsonyi hókifliket tényleg helyi nagymamák készítik…

2017-11-17 10.20.38

Hatalmas büszkeséggel szeretnénk bemutatni a karácsonyi készülődés sürgés-forgásában sütödénk csodás házi hókiflijeit és kedves segítőinket, akiknek köszönhetjük őket. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szokták volt mondani különféle kézműves termékekre, hogy “olyan, mintha a nagyi készítette volna”, vagy “akárcsak a nagymamáé”.
Nos, egyik személyes kedvencünk, a hókifli, mely három változatban is készül immáron, azért “olyan, mintha a nagyi készítette volna”, mert tényleg a nagyi készítette, és azért emlékeztet annyira a karácsonyi sziesztákon majszolgatott, nagyiféle finom házi hókiflire, mert valóban az.

Nemrégiben ugyanis az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy elfogadták sütödénk meghívását a témakörben szaktanácsaikért felkeresett kedves hölgyek és nem csupán ötleteikkel, receptjeikkel segítenek bennünket, de legnagyobb meglepetésünkre tevékeny és üdítő jelenlétükkel is.
Szóba sem jöhet, hogy legendás hókiflijeiket másokra bízzuk. Nem szeretnénk “olyan, mint”-termékekkel előrukkolni. És hála az égnek, erre a legcsekélyebb szükség sincsen.

Hókiflijeink tehát három változatban készülnek:

A SZILVALEKVÁROS hókiflihez egy olyan, a sütőipar prémium termékeinél használatos lekvártölteléket használunk, melynek 75%-os gyümölcstartalma miatt kiválóan alkalmas a magas hőmérsékleten történő sütéshez, hiszen nem folyik meg, ugyanakkor a megégés veszélye sem áll fent. Finom, klasszikus csemege. (Csak zárójelben jegyezzük meg, de valószínűleg nincs a földkerekségen még egy aprósütemény, ami ennyire jól passzolna egy finom, habos cappuccinohoz…)

A DIÓS hókifli legfontosabb összetevőjét egyenesen Milotáról, a magyar dió Mekkájából szerezzük be. Ebből a dióból aztán nagymamáink szépen, titokban kikeverik az univerzum legcsodásabb diós töltelékét. Már hallani is a távolban a száncsengőt!

Mákos hókiflink egy hamisítatlan brünni gasztrocsoda, de erről majd részletesebben is írni fogunk a bejglikkel foglalkozó írásunkban, még közelebb érve a Karácsonyhoz. Elég az hozzá, hogy nagyon nehéz letenni a tányért, amíg van rajta mákos.

De beszéljenek inkább a képek! Az alábbi fotókon a kezdetektől a gyönyörű végkifejletig követhetjük nyomon a dunabogdányi hókifli születését. Kíváncsiak vagyunk, kedves olvasóink közül hányan tudtok ellenállni.

Keresd a hókifliket a Heim Sütöde bármelyik mintaboltjában!
Vigyázat! Tényleg ellenállhatatlan! :)

2017-11-17 10.17.58

2017-11-17 10.17.47

2017-11-17 10.17.55

2017-11-17 10.19.51

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


 


 

Kövesse sütüdénk izgalmas híreit a Facebookon is!
Tudjon meg minél többet kedvenceiről!