Mitől is olyan finom a Heim Mákos Bejgli?

Mitől is olyan finom a Heim Mákos Bejgli?

viber image

Szeretnénk megosztani veletek mákos bejglink titkának egy apró szeletét.
Nézzük meg – titkos receptünk fortélyait megtartva magunknak -, mitől lehet ennyire finom mákos töltelékünk, és hogyan vetekedhet milotai diós töltelékünkkel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Most, hogy szép lassan, aztán egyre gyorsabban a bejgliidényben találtuk magunkat, gondoltuk, szívesen megosztjuk veletek mákos bejglink töltelékének titkát, hiszen nagyon sokat kérdezitek üzleteinkben, hogyan csináljuk, hogy ennyire ínycsiklandó és megunhatatlan.
Nézzünk hát a dolgok mélyére! 

Rendeld meg a legfinomabb BEJGLIKET tőlünk, egyenesen a kemencéből!  

Honnan a mák?

“Mákunk volt”, ugyanis a legmagasabb minőségi mutatókkal dolgozó cégek között hamar megtaláltuk az Ireks-Stamag csodás termékét. Ők cseh termelői mákot forgalmaznak, ami azért izgalmas, mert a cseheknek olyan a mák, mint nekünk a pirospaprika, az Unicum, vagy a Rubik Kocka. :)

A világ legjobb minőségű étkezési mákja tőlük ered. Amit pedig mi használunk, a Brünntől (Brünn olyan a mák kapcsán, mint Szegednek a paprika, vagy Sant’ Agata Bolognesének a Lamborghini) 20 km-re fekvő Kroměříž-ből származik, fajtáját tekintve pedig Blaumohn. Egy gyönyörű, kékes árnyalatú mákfajta.

A különleges magas nyomású kád, melyben a mákszemek gondosan készülnek nemes utóéletükre.

A konyhakész brünni mák nagy trükkje még az is, hogy a mákszemeket nagyon óvatosan, egy speciális eljárás segítségével törik össze, így az aminosavak és zsírsavak felszabadulása nem okoz gyors avasodást.

A magas nyomáson történő hőkezelést követően pedig megkapjuk a világ legjobb bejgli alapanyagát. Szerencsére mi is, itt Dunabogdányban. :)

Honnan a csodás töltelék?

Amikor aztán eljut hozzánk a csehek remeke, mi vízgőzzel melegítjük az időközben összeállított (oké, egy kis titkot hadd tartsunk meg mi is) töltelék alapanyagainak keverékét, így a mák továbbra sem sérül. Igaz, hogy így veszít a súlyából, ám semmiféle mellékíze nem lesz. Bejlgi-guruink tölteléke így lesz végül utolérhetetlen.

Honnan hová?

Mákos pite

Első és jelen esetben legfontosabb finomságunk, mely ezzel a csodás brünni mákkal készül, a karácsonyi mákos bejgli, de természetesen más remekekhez is használjuk. Ilyen a mákos hókifli, a búrkifli, a rétes és a pite. Mindegyik komoly problémát jelent, ha az ember elhatározza, hogy nem eszik több sütit…

Mákos búrkifli

 

 

 

 

 

Kövesd a Heim Pékséget a Facebookon is!