Irány a dunabogdányi szabadstrand!

Irány a dunabogdányi szabadstrand!

strandrolpeksegfele

Dunabogdányban, sütödénk közelében található a magyar dunai szakasz egyik legszebb, és legjobban kiépített szabadstrandja. Ha még nem ismeri, most bemutatjuk Önnek!

Napjainkban egyre kevésbé él az emberek fejében a “koszos Duna” rémképe, hála az égnek. Mert igaz ugyan, hogy a Duna mondjuk egy árvíz idején nem éppen a tisztaságáról ismerszik meg, összességében azonban elmondhatjuk, hogy Európa leghosszabb folyójának magyarországi szakasza kifejezetten tiszta, sőt! A dunai fürdőzés évszázados hagyományokkal rendelkezik, s bár a dunabogdányi szabadstrand hivatalosan csak 2009-ben kapta meg az engedélyezett dunai fürdőhely címét, valljuk be őszintén (környékbeliként), hogy gyermekkorunk nyarainak nagy részét mi magunk is itt töltöttük, a fák árnyékában, a vízparton, és persze a vízben.

A part napjainkra egy gyönyörűen gondozott, karbantartott, professzionálisan kiépített, homokos “beach”,

mely az egész ország területéről vonzza a hűsölni vágyókat – mindazokat, akik pontosan tudják, mi a különbség egy természetes vízi strand és egy mesterségesen épített, uszoda, vagy akár élményfürdő-jellegű strand között. Közel van a leányfalui strand, mely nagyszerű komplexum, ez vitathatatlan, mi is szeretjük,  de a gyönyörű Duna, szemben a szigettel mégicsak önmagáért beszél…

Ha megéhezünk, megszomjazunk, válogathatunk a lehetőségek között, attól függően, hogy néhány, vagy néhány tíz métert szeretnénk-e sétálni. Itt nem szól ránk az úszómester, nem kell küzdeni az árnyékos helyekért, amiképpen a finom homokos napozószakaszokért sem.
A helyszínt ráadásul megközelíteni is roppantul egyszerű, hiszen a 11-es főút mentén nincs más dolgunk, mint lekanyarodni a beszédes Stand utcára. Autóval, és tömegközlekedéssel is (a buszmegálló 5 perce van csupán a strandtól) igen gyorsan megközelíthető.

A víz tisztaság idén is kiváló értékeket mutat (ezt egyébként a víztisztaságért felelős szakszolgálatok folyamatosan figyelik), a víz hőmérséklete pedig már közel egy hónapja ideális a strandolásra.

dunaboddányi strand_index forás

Ha Önök is szeretik a Dunakanyar hangulatát, de nem szeretnének hatalmas tömegek közepette sorban állni, ám jól jönne egy kis hűsítő nyugalom, készítsék össze a családi strandcuccot és irány a dunabogdányi szabadstrand!


További érdekességekért nézzen be Facebook-oldalunkra is!

 

Kép forrása: Index.hu