Egy rejtett kincs Budapesten: “Kapás Büfé”

Egy rejtett kincs Budapesten: “Kapás Büfé”

büfé 4

Sütödénk partnereinek sorában olyan nagyszerű, bár a nagyvilág számára szinte feltűnés nélkül működő, ám annál kedvesebb, aprócska boltok is szerepelnek, mint ez a II. kerületben található budai kis üzlet . “Büfé” – hirdeti a felirat. De menjünk beljebb! Megéri...
büfé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potzner Frigyesék kis büféjében az a legbájosabb, hogy egyáltalán nem akar több lenni saját magánál. Mindemellé pedig olyan egyediség párosul, ami egész egyszerűen lehengerli az embert, ha akár csak egyetlen egyszer is betér, mondjuk egy reggeli kávéra. Ebben az üzletben olyan nincs, hogy “már megint nem volt kedves az eladó”, sőt! – ez szóba sem jöhet. Már csak azért sem, mert mindenki ismer mindenkit, a környékbeliek és a szomszédban dolgozók egyfajta reggeli/kora délutáni törzshelye a “Mosolygós Kapás Büfé”, ahogyan a legtöbben emlegetik. Ugyanakkor nagy örömmel fogadják mindazokat is, akik először érkeznek, vagy csak átutazóban, ügyeket intézni érkeztek a környékre.

Rengetegféle friss, nagyon finom szendvics kapható (e finomságokhoz évek óta mi szállítjuk a pékárut), kávét persze elvitelre is kérhet az ember, de nagyon megéri leülni egy picit odabent a gőzölgő kávé és a szendvics mellé. Vagy más irányból megközelíteni a dolgot, és rendelni mindjárt egy finom sült kolbászt, egy kiadós salátát, majd egy remek házi sütit, vagy ami épp szem szájnak ingere. A választék kapcsán abszolút nem lehet panasz.

büfé 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kapás utca és a Varsányi utca sarkán szinte észrevétlenül megbúvó büfé magában hordozza mindazt, amiért az ember annyira szereti, ha van egy kis törzshelye, ahová csak épp egy pillanatra, vagy a kedvenc szendvicséért ugrik be munkába menet.

Ha van olyan kisbüfé Budapesten, mely határozottan nem szeretne úgy csinálni, mintha Amerikából költöztették volna egy kis fővárosi utcácskába, inkább őszintén hozza saját magát, és ez rendkívül jól áll neki, akkor az a Kapás Büfé.

Ha arra jársz, ugorj be egy finom reggelire, gondolj ránk, és írd meg nekünk a Facebookon, hogy milyen élmény volt! 

 

Képek forrása:

www.foursquare.com

www.szeretlekmagyarorszag.hu