Bemutatjuk új termékünket, a KELT TEKERCSET

Bemutatjuk új termékünket, a KELT TEKERCSET

Új taggal gazdagodott finomságkollekciónk! Ezúttal egy különleges összeállítás izgalmas végeredményével sikerült előrukkolni. Gyorsan el is mesélem, hogyan készül!

A KELT TEKERCS alapja egy gondosan elkészített, hosszú érlelésű tészta, mely kovászt és élesztőt is tartalmaz. Délután 1 órakor dagasztjuk, majd az egy órás pihenő után bekerül a hűtőbe, ezután pedig csak másnap reggel folytatjuk vele a munkát. Hagyjuk szépen, hadd érjen…
Reggel aztán (szürke, borongós idő és éjjeli sötétség ide, vagy oda) elővesszük és kinyújtjuk. majd pontosan azzal a töltelékkel töltjük meg, amit a klasszikus kakaós csigánk remélt rajongóiként már megismerhettetek. Ezután szinte ugyanaz történik vele, mint a kakaós csigával (feltekerjük), aztán egymásról egy kis résnyi távolságra helyezzük el őket a tepsiben. A tészta különleges adottságainak köszönhetően a sütés végére ezek az izgalmas kis jószágok gyönyörűen összeérnek (akárcsak a bukták), és elnyerik végső kockaformájukat.

Egy nagyon kellemes ízharmóniákkal bíró, a bukta és a csiga közötti átmenetet kapunk tehát.
Na, erre kerül fel végül egy kis főzött vanília puding, a legtetejére pedig egy csipet liofiziált* málna.
A végeredmény fenomenális (elnézést kérek az öntömjénezésért, de ezeket a fotókat is alig bírtam elkészíteni,  a KELT TEKERCS annyira “eteti magát”.)

Kóstold meg most! Már valamennyi Heim Üzletben kapható!

 

* A fagyasztva szárítás egy különleges eljárásmódja, melynek során a gyümölcsök legértékesebb összetevői nem szenvednek károsodást.