BBQ – Tahitótfaluban tanyázik az ország egyik legjobbja!

BBQ – Tahitótfaluban tanyázik az ország egyik legjobbja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A péktermékek világában általában nem sok szó esik a BBQ-ról. Nagy hiba. Szeretnénk bemutatni Önöknek nagy kedvencünket, az Őrház Chill & BBQ-t, Tahitótfalu BBQ Mekkáját!

Előtte azonban ejtsünk néhány szót a BBQ-ról általában

Ugyanis nem biztos, hogy mindannyian ugyanarra gondolunk, ha szóba kerül. Leírni nem nagyon szeretjük a teljes kifejezést – barbecue –, inkább rövidítjük. Ez nem baj. Az viszont már annál inkább, hogy egyre zavarosabban mossuk össze a hétköznapi grillezés és a BBQ jelentését.  Mert tényleg nem ugyanarról van szó…

marhaszegyORHAZKEPA grillezés a szabad tűzön való sütés rácsos megoldásának viszonylag rapid válfaja. Az eredmény persze nagyban függ attól, hogy mennyire vagyunk figyelmesek, mennyi ideig hagytuk pácolódni a húst, de nagy krach nem történhet, ha figyelünk a tűzre, és időben megfordítjuk a húst (vagy ha úgy tetszik, akár a zöldséget, a virslit, stb.).
A BBQ esetében egy kicsit összetettebb a helyzet.

Az Egyesült Államokban a BBQ hívők súlyos sértésnek veszik, ha műveiket egyszerűen csak grillezett húsoknak merészelik nevezni a laikus gasztro-ateisták.

Ha BBQ-ról beszélünk, szóba sem jöhet a túl nagy hőfok, a nagy láng és a gyorsaság.  A gondosan kiválasztott húsok itt 110-120 (de maximum 150) Celsiusnál nem sülhetnek magasabb hőfokon. Csak szép lassú, hosszan tartó (10-12 óra) sütés és megfelelő füstáramlás hatására alakul ki a bark (a BBQ-húsok „kérge”,ami fűszerek, és abban lévő cukorban és sóban megkötött húsnedvek eredménye),  és így lesz omlós, szaftos a hús, másfelől ízletesre, illatosra sül a kellemes fafüstben.

Ami pedig az egészben a legdurvább:

“itt, tőlünk nem messze, Tahitótfaluban sütik hazánk talán legjobb BBQ fogásait!”

Egyik nagy kedvencünk az Őrház Chill & BBQ legmenőbb fogásai közül

a Tipsy szendvics.

21192609_859839944183952_2316935982856414886_nA marhaszegy és a BBQ kolbász zseniális házasítása, némi saját készítésű fűszeres majonézzel, coleslaw ágyon. Ehhez a szendvicshez egyébként a Heim Sütöde készíti a bucit. És nem csak ehhez…

Partnerek vagyunk, és élvezzük!

Történt ugyanis, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor megnyitottak Tahitótfaluban, ellátogattunk hozzájuk, nagyszerű volt, amit láttunk és hamar megszületett az együttműködés gondolata.

Ma már mi készítjük a szendvicsekhez, hamburgerekhez és különféle egyéb ételekhez kapcsolódó kenyérfélék jelentős részét, így például a burgonyás puffancs (a pulled pork szendvicsek szerves eleme), a német rozskenyér, vagy a kukoricás rozskenyér ugyanúgy tőlünk ered Dunabogdányból, akárcsak a komolyabb hangvételű BBQ csodák mellé felszolgált vadászzsemle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ön is szeretné kipróbálni odahaza, hogy mire képes BBQ témakörben? Csak biztatni tudjuk!  Illetve mindazon péktermékekkel ellátni, amelyekkel az Őrház Chill & BBQ-ban is találkozhat. Rendelje meg őket bármelyik mintaboltunkban! Állunk rendelkezésére!

És végül, de nem utolsó sorban egy hamisítatlan BBQ-aktualitás!

burgonyaspufiOktóber 13. és 15. között kerül megrendezésre az első hivatalos nemzetközi, pontszerző, pénzdíjas barbecue verseny Magyarországon, a KCBS (Kansas City Barbeque Society) védnöksége alatt. Komoly esélyekkel induló versenyzői az Őrház Chill & BBQ, valamint a dunabogdányi Dunakanyar BBQ.

Ezúton szeretnénk sok szerencsét kívánni! Hajrá!

Kövess minket Facebook oldalunkon is! Már több, mint 2500-an csatlakoztak a minőséghez!